سنگ چینی

مرتب سازی بر اساس :
فقط موجود ها:

نمایش دادن همه 7 نتیجه

سنگ چینی

سنگ چینی یا سنگ کریستال یکی از انواع پرکاربرد سنگ های ساختمانی است. این سنگ که از دسته ی سنگ های آهکی ست، سنگی دگرگونی بوده و در فشار و دمای بالا ایجاد می شود. سنگ کریستال را می توان نوعی مرمریت دانست که تنها بافتی شفاف و متراکم تر دارد. البته این سنگ با مرمریت تفاوت های بیشتری داشته که به آن ها در طول متن می پردازیم.

وجود عناصر مختلف در این سنگ باعث ایجاد ویژگی های متنوعی در آن می شوند. در ادامه به معرفی این عناصر و نحوه ی تشکیل سنگ ساختمانی کریستال (چینی) می پردازیم. هم چنین نگاهی دقیق و کامل به انواع این سنگ، کاربردها، مزایا و معایب آن خواهیم داشت. آن چه پیش روی شماست، بررسی کامل و راهنمای خرید و انتخاب درست آن است.

ساختار شیمیایی سنگ چینی

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، سنگ چینی سنگی آهکی ست. در این سنگ کانی های مختلفی از جمله گرافیت، پریت، سیمونیت و … یافت می شوند. در برخی از نمونه های این سنگ مواد معدنی ای هم چون کوراتز نیز وجود دارند. وجود این عنصر در سنگ باعث افزایش سختی آن می شود.

وجود عناصر مختلف در سنگ و تفاوت در مقدار آن ها، باعث ایجاد تنوع در رنگ و دیگر ویژگی های سنگ کریستال می شود. به طوری که سفید بودن سنگ نشان گر خلوص بالای آن است. مثال های دیگری در این زمینه را در زیر می خوانید.

  • وجود کلریت بیشتر در سنگ باعث ایجاد رنگ سبز در آن می شود.
  • سنگ های چینی صورتی یا قرمز مقدار قابل توجهی هماتیت در خود دارند.
  • رنگ زرد نشان دهنده ی وجود لیمونیت است.

اما علاوه بر ظاهر سنگ و تاثیر بر رنگ آن، هر عنصری بر مقاومت و دیگر پارامترهای آنالیز سنگ نیز تاثیر می گذارد. به طور متوسط سنگ چینی وزن مخصوصی معادل 2.7 تن بر مترمکعب داشته و مقاومت آن گاهی تا 140 مگاپاسکال نیز می رسد.

ویژگی های سنگ چینی

حال که به طور کلی با ساختار شیمیایی این سنگ آشنا شده اید، به سراغ بررسی ویژگی های این سنگ می رویم. پیش از هر چیز بهتر است به این نکته اشاره کنیم که نام چینی به معنای وارد شدن این سنگ از کشوری با این نام نیست. بلکه این سنگ به دلیل ویژگی های ظاهری با این نام خوانده می شود.

البته برخی معتقدند دلیل این امر، صدایی ست که هنگام ضربه زدن به سنگ به گوش می رسد. این صدا شبیه صدای ظروف چینی بوده و به ویژه اگر قطر سنگ کم تر باشد شباهت بیشتری نیز بین آن ها دیده می شود.

اما بیایید ویژگی های این سنگ را کمی دقیق تر و تخصصی تر بررسی کنیم. بدیهی ست که هر ویژگی موجود در سنگ کریستال باید در بین مزایا یا معایب آن قرار بگیرد. به این معنا که هر خصیصه ای می تواند یک مزیت یا یک عیب تلقی شود. به همین دلیل برای آن که مطالب به شکلی دقیق در خاطرتان بمانند، این ویژگی ها را جداگانه از یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

ویژگی های سنگ چینی | مزایای سنگ چینی | کاربرد های سنگ چینی | خرید سنگ چینی | قیمت سنگ چینی | سنگ کریستال | کاربرد ها و مزایای سنگ کریستال

مزایای سنگ چینی

در زیر مزیت های مهم سنگ چینی را به همراه توضیحاتی می خوانید.

مقاومت در برابر شرایط جوی

این ویژگی سنگ چینی بسیار مهم است. چرا که به شما امکان استفاده از آن در فضاهای باز را می دهد. کاربردهای بسیاری برای این سنگ در فضاهای بیرون از ساختمان وجود دارند. برای مثال شما می توانید با خاطری آسوده از آن به عنوان سنگفرش پیاده رو، سنگ پله جلوی ساختمان، نما و … استفاده کنید.

عبور نور

یکی از برجسته ترین و مهم ترین ویژگی های سنگ چینی، امکان عبور نور از آن است. این سنگ ساختاری بلوری داشته و از این جهت شباهت بسیاری به مرمر دارد. در واقع به همین دلیل است که نام کریستال را بر روی آن گذاشته اند. این خاصیت باعث زیبایی هر چه تمام تر این سنگ شده است. به کمک این ویژگی امکان ایجاد المان های تزئینی در فضای داخلی و ترکیب آن با نورپردازی های جذاب فراهم شده است.

عدم جذب گرما

سنگ کریستال اغلب رنگی روشن دارد؛ گرما را جذب نمی کند!
البته شاید در برخی موارد نتوان آن را لزوماً یک مزیت دانست. اما در مناطق گرمسیری این خصیصه بسیار اهمیت دارد. چرا که در این صورت نمای سنگ چینی، به خنک ماندن ساختمان کمک می کند.

مقاومت در برابر فشار و ضربه

سنگ چینی بسیار مقاوم و محکم است. دلیل این امر تراکم بالای این سنگ و ایجاد آن تحت فشار بالاست. به لطف این ویژگی سنگ کف کریستال یکی از محبوب ترین هاست. به ویژه در محیط های صنعتی و فضاهایی مانند آشپزخانه که امکان سقوط و عبور اجسام سنگین بر روی سنگ وجود دارد، این ویژگی بسیار مهم تلقی می شود. سختی این سنگ نیز آن را در برابر اجسام تیز مقاوم تر می کند و از آن سنگ کانتری ایده آل می سازد.

مقاومت سایشی بالا

یکی از مشکلاتی که اغلب سنگ های کف دارند، از دست رفتن کیفیت ظاهری در اثر رفت و آمد زیاد است. خوشبختانه چنین معضلی در این سنگ دیده نمی شود. سختی بالای سنگ های چینی باعث شده علاوه بر خراش، در برابر سایش نیز بسیار مقاوم است. به گونه ای که حتی در محیط های آموزشی، تجاری و اداری که افراد مدام در رفت و آمدند، با نصب سنگ کف چینی نگران سایش سنگ در دراز مدت نخواهید بود.

قیمت مناسب

دیگر مزیت این سنگ قیمت مناسب آن نسبت به بسیاری از سنگ های مشابه است. شباهت آن به مرمر باعث شده است بسیاری بخواهند سنگی با قیمت کم تر بخرند. در عین حال صاحب سنگی شوند که از جهات بسیاری به مرمر شباهت دارد.

جذب آب کم

تراکم و فشردگی بالای سنگ ساختمانی چینی باعث شده جذب آب بسیار کمی داشته باشد. پایین بودن جذب آب خود مزایای بسیاری به همراه دارد. برای مثال سنگ های با جذب آب پایین معمولاً دچار خوردگی و یا فرسودگی نمی شوند. هم چنین این سنگ در برابر شوینده ها و مواد اسیدی بسیار مقاوم است. این مسئله سبب می شود بتوانید این سنگ را در محیط هایی مانند سرویس بهداشتی و آشپزخانه به راحتی نصب کنید. به این ترتیب نگران نظافت و شست و شوی این محیط ها و وارد شدن آسیب به سنگ نخواهید بود.

معایب سنگ چینی

حال برای آن که بتوانید به شناخت دقیقی از این سنگ برسید، معایب آن را نیز با دقت بخوانید. با آگاهی از این موارد خواهید توانست انتخاب بهتری داشته باشد.

عدم وجود تنوع در طرح و رنگ

شاید بتوان ظاهر و طرح های موجود در بافت سنگ را از مهم ترین ویژگی های آن دانست. بسیاری از ما در هنگام انتخاب سنگ پیش از هر چیز به زیبایی آن توجه می کنیم. متاسفانه سنگ چینی تنوع رنگی بالایی ندارد و از این رو بسیاری افراد آن را با سلیقه ی خود سازگار نمی دانند. با این حال ویژگی های مثبت این سنگ اولویت بسیاری از خریداران هستند. اغلب خریداران نیز به رنگ روشن آن علاقه ی بسیاری دارند.

پیش از هر چیزی ابتدا نگاهی به رنگ های مختلف سنگ های چینی داشته باشید. به این ترتیب خواهید توانست برای دکوراسیون داخلی خود با توجه به سایر المان ها و سبک دکور رنگی مناسب انتخاب کنید.

عدم چسبندگی

تراکم بالای ساختار سنگ چینی و عدم وجود تخلخل در آن باعث عدم چسبندگی آن به ملات می شود. در شرایطی که بخواهیم این سنگ را به عنوان سنگ نما به کار ببریم، این خصیصه عیب بزرگ تری تلقی می شود. چرا که در این صورت استحکام نما کاهش یافته و می تواند خطرناک بوده و یا هزینه های آتی را به همراه داشته باشد. در شرایطی که تراکم این سنگ وزن مخصوص آن را نیز بالا می برد، سنگ نمای کریستال یک انتخاب اشتباه به نظر می رسد.

با این وجود امکان استفاده از این سنگ در قطر کم به همراه توری پشت سنگ امکان پذیر است. به کمک این توری چسبندگی سنگ افزایش یافته و می توان از بالا بودن کیفیت و دوام نما اطمینان یافت.

کاربرد های سنگ چینی یا کریستال

حال که با ویژگی های این سنگ ساختمانی آشنا شده اید، نوبت به بررسی کاربردهای آن می رسد. در ادامه موارد مختلف کاربرد سنگ چینی را بررسی خواهیم کرد.

کاربرد سنگ چینی در فضای خارجی

ویژگی های سنگ چینی باعث شده اند بتوان آن را در فضای خارجی به کار بست. همان طور که گفتیم این سنگ در برابر شرایط جوی و گرما و سرمای هوا مقاوم بوده و در موارد زیر کاربرد دارد.

نمای ساختمان:

به کمک توری پشت سنگ و افزایش چسبندگی سنگ کریستال، می توان آن را به عنوان سنگ نما نصب کرد. استفاده از این سنگ نما به ویژه در مناطق گرمسیری بسیار پرطرفدار است. چرا که رنگ روشن آن گرما را جذب نکرده و فضای ساختمان را خنک نگه می دارد.

هم چنین این سنگ در برابر هوازدگی، خوردگی و … نیز بسیار مقاوم است. از طرفی تابش آفتاب به ندرت می تواند کیفیت ظاهری آن را تحت تاثیر قرار دهد.

سنگفرش پیاده رو:

از سنگ های چینی در فضای خارجی به عنوان سنگفرش نیز استفاده می شود. در پیاده روها، ساخت جدول و … این سنگ به فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد. در صورتی که از این سنگ به عنوان سنگفرش فضای خارجی استفاده شود، سطح آن را به صورت تیشه ای فرآوری می کنند تا از لغزندگی آن کاسته شود.

کاربرد سنگ چینی در فضای داخلی

در فضای داخلی نیز این سنگ کاربردهای متنوعی دارد. البته به دلیل عدم محبوبیت ظاهری این سنگ بسیاری افراد به سراغ سنگ هایی با طرح و رنگ های متنوع تری می روند. با این وجود این سنگ را می توان در بخش های مخلتف ساختمان به کار بست.

سرویس بهداشتی و آشپزخانه (محیط های در معرض آب): جذب پایین آب، سنگ چینی را بدل به گزینه ای مناسب برای سرویس های بهداشتی و آشپزخانه کرده است. هم چنین به دلیل سختی این سنگ و مقاومت در برابر خراش و ضربه، می توان از آن به عنوان یک سنگ کانتر ایده آل یاد کرد.

کفپوش:

سنگ کریستال هم چنین یک کفپوش مناسب برای راهروها، سالن ها و اتاق هاست. مقاومت سایشی بالا و مقاومت در برابر فشار باعث بالا بودن دوام این سنگ شده اند.

المان های تزئینی:

اما یکی از کاربردهای جذاب سنگ چینی، ایجاد فضاهای تزئینی با استفاده از آن است. به دلیل خاصیت عبور نور می توان المان های جذابی در دکوراسیون داخلی به کمک این سنگ ایجاد کرد. نصب سنگ کریستال بر دیوار پذیرایی همراه با نورپردازی در پشت آن، زیبایی و جذابیت ویژه ای به فضا می بخشد. پشت تلویزیون نیز جای جذابی برای نصب سنگ بوک مچ و فور مچ چینی ست.

معادن سنگ چینی

معادن سنگ ساختمانی بسیاری در کشورمان کشف شده اند. انواع سنگ های تراورتن، گرانیت، مرمریت و … به فراوانی از این معادن استخراج شده و پس از فرآوری در بازار عرضه می شوند. در این میان فراوانی سنگ چینی نیز در کشور در سطح مطلوبی ست. به گونه ای که این معادن به خوبی پاسخگوی نیاز بازار داخلی بوده و در برخی موارد شاهد صادرات آن ها نیز هستیم.

مهم ترین سنگ های چینی ایران را در ادامه خواهید شناخت.

انواع سنگ چینی

سنگ چینی از معادن مختلفی در سراسر کشور استخراج می شود. سنگ هر یک از این معادن ویژگی های ظاهری و آنالیز خاص خود را دارند. این تفاوت ها گاهی می توانند بر انتخابتان موثر باشند. به همین دلیل خالی از لطف نیست اگر با انواع سنگ کریستال و معادن آن ها آشنا شوید.

سنگ چینی الیگودرز

سنگ کریستال الیگودرز تمی سفید داشته و در بافت آن خطوط و رگه های تیره تر (خاکستری و مشکی) به چشم می آیند. ساب پذیری این سنگ بسیار بالا بوده و پس از فرآوری سطحی براق دارد. این ویژگی باعث انعکاس زیاد نور شده و در فضاهای داخلی محیط را روشن تر می کند. سنگ چینی الیگودرز محصولی صادراتی ست و در کشورهای دیگر با نام White Marble عرضه می شود.

سنگ چینی ازنا

سنگ کریستال ازنا از معروف ترین سنگ های چینی بازار ایران است. این سنگ را با نام چینی ارباب نیز می شناسند. ظاهر این سنگ هم چون دیگر نمونه های سنگ کریستال بوده و خطوط نامنظم طوسی و مشکی در بافت سفید آن دیده می شوند. این سنگ نیز بر اساس طرح و بافت خود سورت بندی می شود.

سنگ چینی نیریز

سنگ کریستال نیریز از نمونه های بسیار قدیمی سنگ های چینی ست. تم این سنگ سفید بوده و خطوط مشکی در بافت آن زیبایی و جذابیت آن را افزایش می دهند. ویژگی های برجسته ی سنگ چینی اعم از جذب آب پایین، مقاومت سایشی و فشاری، ساب پذیری و … در این سنگ نیز دیده می شوند.

سنگ چینی قروه

دیگر سنگ کریستال که از معادن ایران استخراج می شود، سنگ کریستال قروه است. این سنگ با نام سنگ سایمان نیز شناخته می شود. مقاومت این سنگ بسیار بالا بوده و هم چنین ساب پذیری قابل توجهی دارد. از این سنگ در فضاهای داخلی و در ابعاد اسلب و تایلی به عنوان سنگ کف، دیوارهای لابی و … استفاده می شود.

سنگ چینی مشهد

سنگ چینی مشهد را می توان از زمره پرکاربردترین سنگ های کریستال دانست. این سنگ دارای تمی سفید بوده و در بافت آن رگه هایی به رنگ های خاکستری دیده می شوند. این چینی نیز مقاومت فشاری و سایشی بسیار بالایی داشته و می توان در فضاهای داخلی به آن سنگ کف، دیوار و … از آن استفاده کرد.

سنگ چینی لایبید

سنگ چینی لایبید تنوع رنگی بیشتری دارد. با این وجود بهترین نوع آن، چینی سفید لایبید است. رگه های این سنگ در رنگ های طوسی و مشکی باعث تنوع در بافت آن می شوند. آنالیز این سنگ در مقایسه با بسیاری از نمونه های دیگر بسیار مطلوب بوده و شاید بتوان آن را بهترین سنگ چینی ایران و یا حتی دنیا دانست. این سنگ بر اساس بافت و طرحی که دارد در سورت های مختلف دسته بندی می شود.

سنگ های چینی یا کریستال در چه رنگ هایی وجود دارند؟

همان گونه که پیش از این نیز اشاره کردیم، رنگ غالب سنگ چینی سفید است. اما در بین انواع سنگ های چینی نمونه هایی نیز در رنگ های دیگری دیده می شوند.

برای مثال یکی از رنگ هایی که در این سنگ ساختمانی دیده می شود، خاکستری مایل به آبی ست. البته گفتنی ست که نمونه هایی با رنگ های تیره تر نیز یافت می شوند. سنگ کریستال پاتک با رنگ زمینه ای قهوه ای نمونه ای بارز در این بین است.

اسلب سنگ چینی

دیگر مسئله ای که می توان در خصوص سنگ کریستال به آن پرداخت، ابعاد سنگ های موجود در بازار است. سنگ چینی در ابعاد مختلفی و به شکل های مربع و مستطیلی برش داده شده و فرآوری می شود. از رایج ترین ابعاد این سنگ می توان به 40*40 یا 40 طولی اشاره کرد.

اما یکی از نکات جالب در خصوص این سنگ، فراوانی نمونه های اسلب آن است. سنگ اسلب به سنگ هایی گفته می شود که در ابعاد بزرگ (بیشتر از 80 سانتی متر) فرآوری می شوند. فرآوری سنگ در این ابعاد سبب افزایش زیبایی فضا و بیشتر شدن استحکام سنگ می شود.

از دیگر نکات مهم امکان ایجاد طرح های بوک مچ و فورمچ به کمک سنگ های اسلب چینی است. استفاده از فرآوری Book Match و Four Match به ویژه در کف سالن های بزرگ و لابی هتل ها و … سبب جذابیت هر چه بیشتر فضا می شود.

قیمت سنگ چینی

سنگ چینی یکی از سنگ های خوش قیمت بازار است. همین قیمت مناسب خود یکی دیگر از دلایل محبوبیت این سنگ است. البته در بین نمونه های مختلف این سنگ نیز شاهد اختلاف قیمت هستیم که دلیل آن را می توان تفاوت میان ویژگی های آن ها دانست.

عوامل موثر بر قیمت سنگ های چینی

آنالیز سنگ:

هر چه کیفیت سنگ از نظر مقاومت فشاری، سایشی، جذب آب و … بالاتر باشد، قیمت بیشتری برای آن تعیین خواهد شد.

ابعاد:

بیشتر بودن قطر و ابعاد سنگ سبب افزایش قیمت آن می شوند. به همین دلیل سنگ های چینی موجود در بازار با قیمت بالاتری عرضه می شوند.

فرآوری سنگ:

نوع فرآوری سنگ دیگر عامل تعیین کننده ی قیمت آن است. با انواع فرآوری سنگ های چینی در ادامه آشنا خواهید شد. در هر یک از این شیوه ها ابزار مختلفی به کار رفته و هزینه های اجرای فرآوری متفاوت است. به این ترتیب می توان دلیل اختلاف قیمت آن ها را توجیه کرد.

خرید انواع سنگ چینی یا کریستال

خرید سنگ چینی به صورت آنلاین و یا حضوری امکان پذیر است. آن چه در فرآیند خرید اهمیت دارد، انتخاب درست نوع سنگ و خرید از فروشگاه معتبر است. گاهی ممکن است در مقایسه ی دو سنگ کریستال، یک نمونه برای کاربردی خاص مناسب تر باشد. برای اطمینان از چنین مواردی توصیه می شود حتماً با کارشناس متخصص در این حوزه مشورت کنید. برای این منظور می توانید از مشاوره رایگان کارشناسان کیا استون بهره مند شود.

نحوه تمیز کردن سنگ چینی

یکی از مباحث بسیار مهم در ارتباط با سنگ های ساختمانی ، نگهداری و تمیز کردن آن هاست. اهمیت بالای بهداشت و زیبایی حکم می کند تا در نگهداری سنگ ها و زیباسازی آن ها تلاش کافی داشته باشیم. به همین دلیل بسیار مهم است که بدانیم سنگ چینی را باید به چه شیوه هایی تمیز کرد.

تمیز کردن سنگ کریستال به شیوه های مختلفی امکان پذیر است. یکی از راه های رایج این فرآیند، استفاده از آب است. شما می توانید به کمک آب گرم و پارچه و … سطح سنگ را از غبار و آلودگی پاک کنید. تمیز کردن پیوسته ی سنگ از لکه شدن آن جلوگیری می کند.

هم چنین می توانید از شوینده های غیر اسیدی نیز برای این منظور استفاده کنید. انواع شوینده های سنگ به شما این امکان را می دهند تا با خاطر آسوده به نظافت سنگ ها بپردازید. توجه کنید که در برخی سنگ ها استفاده از شوینده های اسیدی می تواند به بافت و کیفیت ظاهری سنگ آسیب برساند. با آن که سنگ کریستال جذب آب پایینی داشته و در برابر انواع مواد مقاوم است، با این حال سعی کنید از شوینده هایی با خاصیت اسیدی کم تر استفاده کنید.

در نهایت سنگ سابی دیگر روش تمیز کردن سنگ است. این روش در بلند مدت و در بازه های زمانی طولانی بسیار کاربردی و مفید است. به کمک این شیوه وقتی سنگ ها پس از مدتی کدر شده و یا دچار لک شده اند، می توان سطح آن ها را دوباره براق و شفاف کرد.

تفاوت چینی و مرمریت

سنگ چینی و مرمریت در حقیقت از یک خانواده هستند. به طوری که هر دوی آن ها را با نام Marble می شناسند. عنصر اصلی تشکیل دهنده ی این سنگ ها کلیست است. هر دوی آن ها از سنگ های دگرگونی بوده و فرآیند ایجاد آن ها نسبتاً یکسان است.

با این وجود تفاوت هایی نیز در بین این دو سنگ دیده می شود که برخی از آن ها عبارتند از:

  1. سختی سنگ های چینی از مرمریت ها بیشتر است.
  2. جذب آب در سنگ کریستال به مراتب از سنگ مرمریت کم تر است.
  3. تنوع رنگی سنگ مرمریت از سنگ کریستال بیشتر است.
  4. ثبات رنگ و کیفیت ظاهری سنگ چینی بیشتر از مرمریت است.
  5. سنگ های چینی عموماً قیمت مناسب تری از سنگ های مرمریت دارند.

انواع فراوری های سنگ چینی

سنگ های ساختمانی با توجه به کاربردی که دارند به شکل های متفاوتی فرآوری می شوند. رایج ترین روش فرآوری سنگ چینی، فرآوری به شیوه ی سابیده است. در این شیوه این سنگ به شکل سنگ لوح (سنگ پلاک) برش داده شده و سطح آن به وسیله ی ابزار مختلف صیقلی می شود.

در موارد دیگر شاهد فرآوری این سنگ به شیوه های تیشه ای، هوند و … هستیم. در این موارد نیز سنگ به صورت تایلی یا سنگ لوح برش داده شده و تنها سطح آن ها ظاهری متفاوت دارد.

علاوه بر این ها ممکن است سنگ در اشکال دیگری برش داده شود. برای مثال برای سنگفرش و یا محوطه سازی این سنگ را به شکل کوبیک نیز فرآوری می کنند.

خرید آنلاین سنگ چینی با قیمت مناسب و بهترین کیفیت

اگر به دنبال خرید سنگ چینی با کیفیت هستید، گزینه‌های مختلفی پیش روی‌تان است. همان‌طور که دیدید این سنگ انواع مختلفی داشته و هر یک از این سنگ‌ ها از نظر طرح و رنگ و دیگر ویژگی‌ ها با دیگری متفاوت است.

این موضوع سبب تنوع در بین این سنگ‌ها شده و شما می‌توانید با توجه به نما و معماری ساختمان خود طرح مورد نظرتان را انتخاب و خریداری کنید. در هنگام خرید انواع سنگ مرمریت بهتر است به نکات مهمی از جمله اطمنیان از اصل بودن سنگ توجه کنید. همچنین برای داشتن خریدی به صرفه حتماً سنگ را به صورت اینترنتی و از طریق فروشگاه‌ های آنلاین معتبر خریداری کنید.