سنگ پلاک | سنگ پلاک ساختمانی | انواع سنگ پلاک | قیمت سنگ پلاک

انواع سنگ ساختمانی به صورت کوپ از معادن استخراج و به کارخانه‌ی سنگ‌بری منتقل شده و در آن‌جا به شکل‌ها و در ابعاد مختلفی فرآوری می‌شود. یکی از پرکاربردترین اشکال سنگ در این میان، سنگ پلاک است. اگر بخواهیم به شکلی ساده و دقیق بگوییم این نوع سنگ چیست، شما را به تماشای نماهای سنگی ساختمان‌ها، کفپوش‌های سنگی، راه‌پله‌ها و کف‌پارکینگ و … دعوت می‌کنیم.

بله، سنگ‌های پلاک همان شکل رایج برش و فرآوری سنگ‌ها هستند که در ادامه بیشتر با آن آشنا می‌شوید.

فرآوری و ابعاد سنگ پلاک

یکی از ویژگی‌های بسیار مهم سنگ پلاک، تفاوت آن در ظاهر با دیگر انواع سنگ است. این مصالح را در ابعاد و انواع سایز سنگ ساختمانی با قطرهای منظم برش داده و سپس سطوح آن را به کمک ساب براق و صیقلی می‌کنند. برش سنگ‌ها به کمک ابزار دقیق و پیشرفته انجام می‌شود. این قطعات را در ابعاد تایلی و هم‌چنین اسلب (هر کدام را با روش خاص خود برش می‌دهند.) فرآوری می‌شوند. قطعات تایلی سنگ در ابعاد مربعی یا مستطیلی (طولی) نظیر 40*40 یا 40 طولی و سنگ اسلب (در ابعاد بسیار بزرگ‌تر) تولید می‌شوند.

پس از برش سنگ‌ها نوبت به پرداخت سطح آن‌ها می‌رسد. سطح سنگ‌ها به شکل‌های مختلفی فرآوری می‌شود. برای مثال می‌توان سنگ‌ها را به روش سابیده فرآوری کرد. در این روش سطح سنگ صیقلی و براق می‌شود. البته ساب زدن سنگ به عوامل مختلفی هم‌چون میزان خلل و فرج در بافت سنگ وابسته است. هر چه میزان تخلخل در سنگ بیشتر باشد، ساب‌پذیری آن پایین‌تر خواهد بود. در چنین مواردی با استفاده از موادی هم‌چون رزین اپوکسی و یا ماستیک به براقیت سنگ و پر شدن خلل‌ها کمک می‌شود.

از روش‌های دیگر پرداخت سطح سنگ می‌توان به فلیم چرمی، هوند (برای ایجاد سطحی مات)، بوش همر (نرم و برجسته) و … اشاره کرد. گاهی برای افزایش چسبندگی سنگ‌ها به مصالح (به‌ویژه در سنگ‌های نما) از توری پشت سنگ استفاده می‌شود.

قطر سنگ‌های ساختمانی

ضخامت سنگ پلاک دیگر نکته‌ای‌ست که باید به آن توجه داشت. این ضخامت با توجه به کاربرد مورد نظر سنگ تعیین می‌شود. به عنوان نمونه ضخامت سنگ‌های کف معمولاً در حدود 18 تا 20 میلی‌متر است. این میزان در سنگ‌های نما چیزی نزدیک به 16 میلی‌متر است. در حالی که سنگ‌های پله معمولاً ضخامت بیشتری داشته و می‌توان سنگ پله با قطر 30 میلی‌متری را از رایج‌ترین نمونه‌ها دانست.

کاربرد انواع سنگ پلاک

همان‌طور که گفتیم سنگ‌های پلاک کاربردهای متعددی دارند و این موضوع بستگی به نوع سنگ مورد نظر دارد. از جمله رایج‌ترین کاربردهای این سنگ‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • سنگ پلاک در نماسازی: استفاده از انواع سنگ‌های ساختمانی به عنوان نما، به ظاهر ساختمان‌ها جلوه‌ای ویژه و خاص می‌بخشد. سطح صاف و صیقلی این سنگ‌ها زیبایی بسیاری داشته و طبیعی بودن این مصالح خود یکی از نقاط قوت ساختمان‌هایی با نمای سنگی است. از سنگ ساختمانی برای ایجاد نماهای رومی، کلاسیک و مدرن استفاده می‌شود.
  • سنگ کف: سنگ‌ها به دلیل استحکام، زیبایی و دوام گزینه‌های مناسبی برای استفاده به عنوان کفپوش ساختمان‌های اداری، آموزشی، مسکونی، تجاری و … هستند.
  • سنگ‌های تزئینی: ایجاد فضایی زیبا در دکوراسیون داخلی دیگر کاربرد سنگ‌های پلاک است. سنگ پشت تلویزیون یکی از نمونه‌های بارز کاربرد سنگ های دکوراتیو است.
  • سنگ پله: کاربرد مهم و رایج دیگر این سنگ‌ها، بخش‌های مختلف پله و دیوار راه‌پله است.

انواع سنگ پلاک ساختمانی

سنگ‌های ساختمانی بسیاری به این شکل فرآوری و برش داده می‌شوند. از جمله پرکاربردترین نمونه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سنگ پلاک تراورتن: این سنگ از معادن متعددی در سراسر کشور استخراج می‌شود. تراورتن تخلخل نسبتاً زیادی داشته و از مقاومت بالایی در برابر شرایط جوی برخوردار است. نمای ساختمان اصلی‌ترین کاربرد این سنگ است.

سنگ گرانیت: گرانیت نیز از سنگ‌های بسیار پرکاربرد ساختمانی است. از این سنگ در راه‌پله، سنگ کف، کانتر، سینک روشویی و ظرفشویی و … استفاده می‌شود. از ویژگی‌های گرانیت می‌توان به استحکام بالا و ساب‌پذیری قابل قبول آن اشاره کرد.

سنگ پلاک مرمریت: مرمریت‌ ها کاربردهای متنوعی دارند و به عنوان سنگ کفپوش فضاهای داخلی هم‌چون لابی‌های بزرگ، سنگ دیوار فضاهای داخلی، کانتر، راه‌پله و … استفاده می‌شود.

قیمت سنگ پلاک ساختمانی

سنگ‌های ساختمانی بر اساس معیارهای مختلفی قیمت‌گذاری می‌شوند. این موضوع بر قیمت سنگ پلاک نیز تاثیر می‌گذارد. هر یک از انواع سنگ‌ها ویژگی‌های خاصی دارند و از نظر سطح کیفی نیز با یکدیگر متفاوتند. از جمله پارامترهای تاثیرگذار بر قیمت این مصالح می‌توان موارد زیر را قابل بررسی دانست:

  • ابعاد سنگ (سنگ‌های اسلب از سنگ‌های تایلی گران‌ترند.)
  • قطر سنگ (هر چه ضخامت سنگ بیشتر باشد به‌طبع قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.)
  • رنگ سنگ و یکدست بودن آن (عدم وجود ناخالصی، رگه‌ها و فسیل در بافت سنگ باعث افزایش قیمت آن می‌شود.)
  • کیفیت فرآوری و میزان ساب و مواد مورد استفاده
  • نوع سنگ (مرمریت، گرانیت، تراورتن، مرمر، سنگ چینی و … قیمت‌های متفاوتی دارند.)
  • آنالیز سنگ (ممکن است دو سنگ از یک نوع از دو معدن مختلف استخراج شده و تفاوت‌های بسیاری داشته باشند.)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه