موزائیک | قیمت موزائیک | انواع موزائیک | موزائیک حیاط | موزائیک قدیمی | موزائیک پرسی | موزائیک گرانیتی | موزائیک ارزان

موزائیک یکی از پرکاربردترین کفپوش‌های حیاط است. البته این کفپوش در گذشته در فضاهای داخلی نیز به فراوانی استفاده می‌شد. نصب این کفپوش در حیاط و پارکینگ مزایا و معایب خاص خود را دارد که در این‌جا به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

موزاییک چیست؟

mosaique کلمه‌ای فرانسوی‌ست. با این وجود تاریخ نشان می‌دهد که اولین موزاییک‌ها در بین‌النهرین استفاده شده‌اند. موزاییک را در حقیقت می‌توان یک هنر نیز دانست. هنری که در آن قطعات کوچک در کنار یکدیگر قرار گرفته و یک اثر کامل می‌سازند.

ساختار این کفپوش از سیمان، پودر سنگ، ماسه و آب تشکیل شده است. (توجه کنید که این کفپوش از مواد اولیه‌ی دیگری نیز تولید می‌شود که در بخش‌های بعد آن‌ها را خواهید شناخت.) البته برای ایجاد زیبایی در آن از رنگ‌ها نیز استفاده می‌شود. برای تولید این کفپوش‌ها در قطعاتی با اندازه‌های یکسان از روش قالب‌گیری استفاده می‌شود. ساختار موزائیک‌های ساده از دو لایه‌ی اصلی تشکیل می‌شود. لایه‌ی بالایی که نقش ظاهری و زیبایی آن را به عهده داشته و لایه زیرین باعث مقاومت و دوام بیشتر آن می‌شود.

تولید موزائیک و ویژگی های آن

ساخت موزائیک به دو شیوه‌ی ویبره‌ای و پرسی انجام می‌شود. در روش ویبره‌ای به کمک لرزش ساختاری منسجم و یکپارچه ایجاد می‌شود. در روش پرسی نیز همان‌طور که از نام آن پیداست، تایل‌های این کفپوش در قالب خود فشرده می‌شوند تا ساختاری دقیق و یکدست داشته باشند.

جالب است بدانید که موزاییک‌ها پس از این مرحله، تایل‌ها ساب زنی می‌شوند. چرا که بدون این کار زیبایی چندانی را در آن‌ها شاهد نخواهیم بود. ضخامت موزائیک عموماً 17 میلی‌متر است. تنوع در این کفپوش، باعث شده انواع مختلفی از جمله موزائیک‌های طرح‌دار، شیاردار، ساده و … در بازار یافت شوند.

انواع موزائیک

موزاییک‌ها را می‌توان به چند شکل دسته‌بندی کرد. در قسمت قبل دو نوع اصلی موزاییک از نظر شیوه‌ی ساخت، یعنی موزائیک پرسی و ویبره‌ای را معرفی کردیم.
اما مهم‌تر از این دسته‌بندی، توجه به مواد اولیه مورد استفاده در ساخت موزائیک است. در ادامه به انواع این کفپوش از این منظر نگاهی خواهیم داشت.

  • موزاییک معمولی (دولایه)

این نوع که گاهی به آن موزائیک ساده نیز گفته می‌شود، معمول‌ترین مدل موزاییک است. در ساخت این موزاییک از سیمان، ماسه، آب و … استفاده می‌شود. سطح بالایی آن رنگی روشن داشته و سنگ‌ریزه‌های رنگی برای زیبایی آن به کار گرفته می‌شود.

از مزایای مهم این نوع می‌توان به قیمت مناسب و در دسترس بودن اشاره کرد.

  • موزائیک پلیمری 

از دیگر مواد اولیه‌ای که در تولید موزاییک مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌تواند به رزین پلیمر اشاره کرد. این نوع موزاییک مقاومت بسیار بالایی در شرایط جوی مختلف و به ویژه سرما دارد. به همین دلیل اغلب مشکلاتی که در کفپوش‌های بتنی مشاهده می‌شود (نظیر یخ زدگی، خوردگی و …) را در این نوع موزاییک شاهد نیستیم.

از دیگر مواد اولیه این موزاییک می‌توان به روان‌کننده‌های بتنی، رنگ‌های معدنی و الیاف پ پ اشاره کرد. استحکام و دوام بالا از دیگر مزیت‌های این نمونه است. البته بدیهی‌ست که قیمت آن نسبت به مدل معمولی این کفپوش گران‌تر باشد.

  • موزاییک واش بتن

این نوع از نظر ساختاری شباهت بسیاری به نوع اول دارد. با این حال تفاوت‌هایی در مواد اولیه مورد استفاده و ظاهر تایل‌ها در بین آن‌ها دیده می‌شود. عمده‌ترین تفاوت به کار رفتن پلی‌کربوکسیلات در این موزاییک است. این ماده باعث می‌شود مقاومت موزاییک به حد قابل توجهی بالا رفته و استحکام آن افزایش یابد.

به این نوع موزاییک، موزاییک شکسته نیز گفته می‌شود. این موضوع به دلیل ساختار تایل‌ها و وجود دانه‌هایی‌ست که از سطح آن بیرون زده‌اند. این ساختار زیبایی بیشتر کفپوش را به همراه دارد. از طرف دیگر می‌تواند از لغزندگی سطح حیاط در روزهای بارانی بکاهد.

از مزیت‌های این نوع موزائیک می‌توان به عدم لغزندگی، قیمت مناسب و استحکام بالا اشاره کرد.

  • موزائیک گرانیتی

در این نوع موزاییک به به جای ماسه، از دانه‌های ریز و درشت سنگ استفاده می‌شود. به دلیل شباهت این کفپوش با گرانیت این نام را برای آن انتخاب کرده‌اند. از جمله مزایای این نوع موزاییک، استحکام، زیبایی و تنوع رنگی بالاست.

قیمت موزائیک

همان‌طور که دیدید در میان موزاییک‌ها تنوع بسیار بالایی از نظر ساختار، ظاهر و مواد اولیه به کار رفته وجود دارد. این تفاوت‌ها باعث می‌شود که این کفپوش با قیمت‌های مختلفی در بازار عرضه شود. این مسئله سبب شده است که افراد با سطح بودجه‌های مختلف امکان انتخاب و خرید موزاییک مورد نظر خود را داشته باشند.

برای بررسی قیمت موزائیک قدیمی و جدید می‌توانید از طریق فروشگاه‌های آنلاین و حضوری اقدام کنید. پیش از خرید این کفپوش ابتدا به نکاتی هم‌چون ابعاد حیاط، میزان رفت‌وآمد و شرایط آب و هوایی منطقه زندگی خود توجه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه