سنگ فرش | انواع سنگ فرش | مزایای سنگ فرش | قیمت سنگ فرش

یکی از بخش‌های بسیار مهم در محوطه‌سازی، سنگ فرش است. با توجه به محیط مورد نظر، شرایط آب و هوایی، نوع معماری و … می‌توان به طراحی انواع سنگ فرش ها پرداخت. در این‌جا قصد داریم نکات مهم مربوط به آن، از جمله مزایا و انواع آن داشته باشیم.

هم‌چنین اگر می‌خواهید با سنگ‌ های مناسب برای سنگفرش آشنا شوید، تا پایان این مقاله با ما باشید.

انواع سنگ فرش را بشناسید

سنگ فرش‌ها را می‌توان از جهات مختلفی دسته‌بندی کرد. یکی از این موارد، طبقه‌بندی آن‌ها بر اساس فضای مورد نظر است. از این منظر انواع آن عبارتند از:

  • سنگ فرش خیابان

  • سنگ فرش باغ

  • سنگ فرش ویلایی

  • سنگ فرش حیاط

اما مهم‌تر از این تقسیم‌بندی، بررسی سنگ فرش بر اساس نوع مواد اولیه و مصالح به‌کاررفته در آن است. در ادامه قصد داریم نگاهی به مهم‌ترین نمونه‌ها از این نظر داشته باشیم.

آجری

استفاده از آجرهای قرمز رنگ و زیبا در سنگ فرش از گذشته‌های دور رواج داشته است. اغلب در فضاهایی با معماری کلاسیک شاهد اجرای این نوع هستیم. در این نوع از سنگفرش از آجرهای فشاری استفاده می‌شود.

آجرها معمولاً با توجه به نظر طراح به شکل‌ها و ترتیب‌های خاصی کنار هم قرار گرفته و الگوی منحصربه‌فردی را ایجاد می‌کنند. استفاده از آجر برای مسیرهای عبور و مرور در حیاط و باغچه مزیت‌های فراوانی دارد. برای مثال می‌توان به مقاومت بالای آجر در برابر عوامل محیطی، فشار و هم‌چنین زیبایی آن به عنوان نقاط قوتی مهم اشاره کرد.

بتنی

این نوع بسیار رواج داشته و به‌دلیل کم‌هزینه‌تر بودن آن بسیار مورد استقبال است. در این شیوه‌ی اجرای سنگفرش، می‌توان بتن‌ریزی را در محل انجام داد یا قطعات بتن را در محلی دیگر آماده و در سطح مورد نظر قرار داد.

اجرای بتن باید به شکلی کاملاً دقیق و اصولی انجام شود. چرا که در غیر این صورت احتمال ترک و در آینده فرسوده شدن آن بالا خواهد رفت.

انواع سنگ فرش بر اساس مواد و مصالح به کار رفته

موزاییک

موزاییک از دیگر مصالحی‌ست که به فراوانی در ساخت کفپوش و سنگفرش مورد استفاده قرار می‌گیرد. در گذشته از این مصالح در محیط‌های داخلی نیز بسیار استفاده می‌شود. اما این روزها عمده‌ی کاربرد آن به فضای خارج از خانه و ساختمان محدود می‌شود.

زیرسازی مناسب پیش از اجرای موزاییک از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که در غیراین‌صورت شاهد لق شدن موزاییک‌ها، شکستن آن‌ها و یا ایجاد پستی و بلندی در سطح کار خواهیم بود.

مقاومت زیاد موزاییک در شرایط آب‌وهوایی محیط‌های خارجی، یکی از ویژگی‌های مثبت و مهم آن است. اما زیبایی این نوع در مقایسه با سنگفرش‌های سنگی به مراتب کم‌تر است.

سنگ فرش های سنگی

گذشته از تمام موارد بالا، می‌توان گفت، اصلی‌ترین مصالح، همان‌طور که از نام آن پیداست، سنگ است. با این وجود همه‌ی سنگ‌ها قابل کاربرد در این زمینه نیستند. در این‌جا این سوال پیش می‌آید که چه سنگ هایی برای سنگ فرش استفاده می شود؟

در ادامه مهم‌ترین سنگ‌های به کار رفته در سنگ فرش ویلا، حیاط و باغ را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

سنگ فرش سنگی | سنگ های مناسب برای سنگ فرش

سنگ فرش تراورتن

تراورتن یکی از سنگ‌های بسیار پرکاربرد در ساخت سنگ‌فرش است. که با استفاده از شکل‌های مختلف این سنگ طراحی و ایجاد می‌شوند. سنگ تراورتن در ابعاد تایلی مربعی و یا طولی برای سنگفرش استفاده می‌شود.

یکی از شکل‌های جذاب این سنگ در طراحی، تراورتن کوبیک است. در این نوع سنگ‌های تراورتن به شکل مکعب‌مربع‌های کوچکی برش داده شده و با قرار دادن تعداد زیادی از آن‌ها با طرح‌های مختلف در کنار هم، سنگفرش اجرا می‌شود.

تنوع رنگی تراورتن باعث شده است بسیاری از مشتریان از آن برای طراحی سنگفرش استفاده کنند. زیبایی از دیگر مزایای این سنگ است. بافت مناسب آن باعث می‌شود تا در صورت خیس شدن لغزنده نباشد و گزینه‌ی مناسبی برای محیط‌های باز و به‌ویژه اطراف استخر باشد. به ویژه که همواره سطحی خنک دارد.

همچنین این سنگ مقاومت بسیار خوبی در برابر شرایط محیطی دارد. به این ترتیب شاهد تغییر کیفیت ظاهری آن در طول زمان و در اثر تابش مستقیم آفتاب نخواهید بود.

سنگ فرش گرانیتی

استفاده از گرانیت نیز به عنوان یکی از انواع سنگ‌های ساختمانی، در سنگفرش بسیار رایج است. انواع سنگ فرش گرانیتی نیز هم‌چون تراورتن، به شکل‌های مختلفی طراحی و اجرا می‌شوند. گرانیت نیز در ابعاد مختلفی برش داده شده و در سنگ فرش به کار می‌رود. ابعاد 40*40 یا ابعاد 40 طولی گزینه‌های مناسبی برای سنگ فرش حیاط هستند.

هم‌چنین در ساخت سنگ فرش باغ می‌توان از گرانیت کوبیک استفاده کرد. تنوع رنگی بسیار بالا یکی از مزایای آن است. این سنگ مقاومت و دوام بسیار بالایی دارد که کاربرد آن در سنگفرش را به یک انتخاب منطقی تبدیل کرده است.

مزایای استفاده از سنگ فرش

سنگ فرش آهکی

اگر به دنبال زیبایی خیره‌کننده یک سنگ طبیعی دیگر در حیاط خانه‌ی خود هستید، سنگ آهک یکی از گزینه‌هایی‌ست که می‌توانید آن را بررسی کنید. رنگ روشن و زیبای سنگ آهک باعث شده است تا به محیط جلوه‌ای خاص ببخشد.

برخلاف گرانیت و تراورتن، در این نوع سنگ‌فرش شاهد نظم و یکدستی در ابعاد سنگ‌ها نیستیم. حتی سنگ‌ها از اشکال هندسی خاصی نیز پیروی نمی‌کنند. همین بی‌نظمی که با چیدمان صحیح تبدیل به نظم و هماهنگی در ساختار کلی پیاده رو، باغچه و … می‌شود، یکی از نقاط قوت آن است.

استفاده از سنگ برای سنگ فرش چه مزایایی دارد؟

مواردی که در بالا معرفی کردیم تنها چند نمونه از سنگ‌های طبیعی به‌کار رفته در سنگفرش هستند. اما چرا استفاده از سنگ برای خیابان و یا حیاط انتخابی درست است؟

پاسخ به این سوال را می‌توان از جهات مختلفی بررسی کرد که در زیر به طور خلاصه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • زیبایی: زیبایی سنگ‌های ساختمانی به دلیل بافت منحصربه‌فرد و رنگ‌های جذابی که دارند، بسیار بیشتر از انواع مصالح موجود در بازار است.
  • طبیعی بودن: در کنار زیبایی رنگ و بافت سنگ‌ها، می‌توان طبیعی بودن آن‌ها را یک نقطه‌ی قوت بسیار مهم دانست. چرا که این موضوع به فضا گرما و تازگی خاصی می‌بخشد.
  • استحکام و دوام: سنگ‌های مختلف با توجه به ساختار خود از دوام بسیار بالایی در برابر شرایط محیطی برخوردارند. این مسئله باعث افزایش طول عمر سنگ فرش شده و شما را از صرف هزینه تا مدت‌های زیادی بی‌نیاز می‌کند.
  • در دسترس بودن: سنگ‌های تراورتن، گرانیت و دیگر سنگ‌هایی که برای ساخت سنگ‌فرش نیاز دارید، به راحتی از طریق سنگ فروشی‌های کشور قابل خریداری هستند.

قیمت سنگ فرش

قیمت سنگ فرش به عوامل بستگی دارد. تنوع در طرح، مصالح مورد استفاده و سطح کار مورد نظر، باعث ایجاد اختلاف در قیمت تمام‌شده‌ی آن می‌شود. برای مثال هر یک از انواعی که در بالا معرفی کردیم، هزینه‌های خاص خود را دارند.

روش اجرای نیز تاثیر مستقیمی بر قیمت آن دارد. سنگ فرش‌ها معمولاً به دو روش زیر اجرا می‌شوند:

  1. خشکه چینی سنگ فرش
  2. اجرای سنگ فرش با ملات

در خشکه چینی بدون استفاده از ملات و سیمان، سنگ‌ها کنار یکدیگر به شکلی منسجم بر روی سطح زیرسازی شده به شکلی محکم چیده می‌شوند. در مناطقی که بارش برف و باران زیاد است، این روش باعث می‌شود آب‌ها به راحتی از بین سنگ‌ها جذب زمین شوند.

در اجرای با ملات ابتدا باید زیرسازی‌های لازم به شکلی دقیق انجام شده و در پایان نیز معمولاً از دوغاب استفاده شده و فضای خالی بین سنگ‌ها نیز پر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه