شرایط دمایی
تابش مستقیم و مداوم آفتاب: نمای ساختمان در معرض تابش مستقیم آفتاب است. البته در ساعاتی از روز ممکن است نما در سایه قرار بگیرد. اما با این وجود تاثیر بسیار شدیدی از نور آفتاب بر این سنگها وارد میشود. یکی از اثرات اصلی این تابش نور، ایجاد تغییر در رنگ و طرح سنگ است. از این رو سنگ مورد نظر باید از این نظر مقاوم بوده و رنگ خود را از دست ندهد.
حرارت بالا: این تابش مستقیم علاوه بر تاثیر تدریجی بر روی رنگ سنگ، میتواند سبب افزایش دمای آن نیز شود. به طوری که در طول روزهای تابستان این شرایط سبب بالا رفتن زیاد دمای سنگ میشود.
سرما: در طول شب اما در غیاب خورشید، دمای سنگ کاهش پیدا میکند. این سرما همچنین در طول زمستان و روزهای برفی به طرز چشمگیری میتواند سبب کاهش دمای سنگ شود.
تغییرات دمایی: وجود دو شرایط مختلف بالا میتواند باعث تغییرات دمایی مداوم سنگ شود. لذا سنگ مورد نظر باید بتواند در چنین شرایطی مقاوم باشد و دچار فرسودگی نشود.
با این تفاسیر یک سنگ ساختمانی مناسب برای نما، سنگیست که بتوانید در شرایط دمایی مختلف به خوبی مقاومت کرده و با انبساطها و انقباضهای دائمی دچار شکستگی و ترک و فرسودگی نشود.
باران و رطوبت
شرایط خاص دیگری که بر فضای بیرون حاکم است، قرار داشتن سنگها در معرض باران و برف است. به این ترتیب سنگ ساختمانی مناسب برای نما باید بتوانند در شرایط زیر دوام بیاورد.
- رطوبت: سنگهای فضای بیرونی همچون نما و سنگفرش در معرض باران و رطوبت قرار دارند. این مسئله میتواند سبب فرسودگی و در برخی موارد مات و کدر شدن سنگ شوند. لذا بهترین سنگ برای نمای ساختمان، سنگی با کمترین میزان جذب آب است. بالا بودن جذب آب از طرفی ممکن است سبب یخ زدن آب موجود در سنگ در روزهای سرد شده و این مسئله میتواند به تدریج سنگ را فرسوده کرده و طول عمر آن را پایین بیاورد.
- بارانهای اسیدی: در برخی مناطق بارش بارانهای اسیدی شرایط را حادتر میکند. ساختار سنگهای مناسب برای نما باید بهگونهای باشد که در برابر چنین بارانهایی دچار خوردگی نشود.
ارتفاع؛ شرایطی مهم در نمای ساختمان
یکی دیگر از ویژگیهای منحصربهفرد نمای ساختمان، نیاز به نصب سنگ در ارتفاع زیاد از سطح زمین است. این موضوع سبب میشود سنگ شرایط خاص زیر را دارا باشد:
- وزن مناسب: سنگهایی که تراکم بسیار بالایی دارند، معمولاً وزنشان بر واحد حجم بسیار زیاد است. چنین سنگهایی انتخابی مناسب برای نما نیستند.
- چسبندگی بالا به ملات: سنگ نما باید چسبندگی بالایی به ملات داشته باشد. چرا که در غیر این صورت امکان جدا شدن آن از دیوار وجود داشته و این مسئله میتواند بسیار خطرآفرین باشد.
یک دیدگاه برای “شناخت انواع سنگ نما و نکات مهم در انتخاب آن”
چه مطلب خوبی
سوله